Koppel Belastingadviseurs; meer doen met dezelfde medewerkers

Koppel Belastingadviseurs is sinds 1997 gespecialiseerd dienstverlener op het gebied van belastingadvies, fiscale aangiften en accountancy gericht op de Amsterdamse markt. Het is geen reguliere fiscale- en administratieve dienstverlener omdat zij al haar relaties persoonlijk kent en voorziet van goed, gericht en gedegen advies. Dat is mogelijk door de kwaliteit van de opleiding van de medewerkers en de persoonlijke band met haar relaties. Het team van Koppel Belastingadviseurs bestaat uit 12 gedreven en toegewijde adviseurs en administrateurs.

Bas Hollenberg, partner bij Koppel Belastingadviseurs, is in 2005 aan de slag gegaan met het structureren van de interne organisatie. “Iedereen hield zijn uren bij in Excel. Aan het einde van de maand werden deze gegevens verzameld en in Exact geboekt om te kunnen factureren. Het ging toen nog om 3 mensen, maar het was ons duidelijk dat dit sneller en efficiënter moest kunnen.”

“Door te automatiseren kunnen wij meer doen met dezelfde medewerkers”

Voor de urenregistratie en –facturatie is toen gekozen voor QicsTime omdat er geen andere pakketten waren die aansloten bij wat Koppel Belastingadviseurs zocht. “Wij werkten toen al met Exact Synergy, maar wilden veel meer doen met rapportages, factuurlayouts, template projecten en bijvoorbeeld termijnbedragen. De oplossing van Qics was het enige pakket dat aansloot bij onze wensen en dus de logische keus” aldus Bas. Op dit moment heeft Koppel Belastingadviseurs 10 medewerkers, 2 partners en een externe kracht, die allemaal tijd schrijven in Qics.

QicsTime is gekoppeld met Exact Globe en Exact Synergy. Deze koppeling zorgt ervoor dat alle financiële zaken in Qics worden weggeschreven in Exact Globe. De urenregels worden naar Exact Synergy geëxporteerd. “Doordat wij de urenregels en al onze documenten in Exact Synergy opslaan is de projectadministratie helemaal compleet.”

“Qics is een goede gesprekspartner en we kunnen goed op het zelfde niveau sparren”

“Sinds wij in 2006 met Qics zijn gaan werken is er veel veranderd. Het pakket is doorontwikkeld en naarmate wij QicsTime meer gingen gebruiken, kregen wij meer wensen. Er wordt vanuit Qics altijd ontzettend goed meegedacht en onze productsuggesties worden goed opgepakt. Wij waren bijvoorbeeld de eerste klant die met e-billing aan de slag ging.” Voor Koppel Belastingadviseurs is het een uitdaging om zoveel mogelijk te automatiseren, zodat zij zelf vooral bezig kunnen zijn met de advisering van haar klanten. Door goed te automatiseren kunnen zij meer doen met dezelfde medewerkers.

“Naast het schrijven van tijd, gebruik ik QicsTime ook voor het maken van rapportages” vertelt Bas. “Ik maak daarbij niet alleen gebruik van standaardrapportages in QicsTime, zoals rapportages voor geboekte uren per medewerker, onderhanden werk en rapporten voor de status van projecten, maar ook van diverse maatwerkrapportages. Zo is de analyse van termijnprojecten voor ons heel belangrijk.” Om altijd op de hoogte te zijn van de actuele status heeft Qics de module ‘Actieve signalering’ voor Koppel Belastingadviseurs ingericht. Hierdoor hoeft zij rapportages niet op te zoeken, maar worden deze periodiek gemaild.

“Het is een leuke club mensen, die een uitdaging niet uit de weg gaan.”

“Ik zit altijd vol ideeën over de mogelijke toepassingen van de software. Als ik Qics bel word ik altijd goed geholpen. Het is echt een leuke club mensen. De medewerkers van Qics gaan een uitdaging niet uit de weg.”

Bas maakt deel uit van het Qics New Products Team. Het team bestaat uit kleine en grote organisaties uit verschillende branches die allemaal anders naar software kijken. Zij helpen Qics bij de ontwikkeling van nieuwe producten. “Vanaf het begin merk ik dat het voor ons, maar zeker ook voor Qics, grote toegevoegde waarde heeft. Een programmeur denkt nu éénmaal anders dan een gebruiker. De input van het team zorgt ervoor dat er straks een eindproduct is dat volledig aansluit bij de wensen van eindgebruikers.”

“Een van de sterke punten van Qics is de veelzijdigheid”

“Een van de sterke punten van Qics is de veelzijdigheid. Ieder bedrijf, groot of klein, kan met Qics uit de voeten. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we flexibel zijn in de facturatie. Sommige klanten betalen naar aanleiding van het aantal gewerkte uren, andere op basis van een vooraf bepaalde prijs, sommige in meerdere termijnen. Qics biedt ons de mogelijkheid dit op onze manier te doen.”

“Een duidelijke trend binnen onze branche is wel dat er steeds vaker gewerkt wordt op basis van een vooraf bepaalde prijs. Het bijhouden van de gewerkte uren wordt daarmee niet minder belangrijk. Voor het vaststellen van de budgetten is het belangrijk te weten hoeveel tijd we normaal met een vergelijkbare klus bezig zijn. Daarnaast moeten we onze medewerkers de tools bieden om op alle niveaus binnen budget te kunnen blijven en efficiënt te kunnen werken. Wanneer we het budget dreigen te overschrijden, willen we dit tijdig signaleren om te kunnen bijsturen of in gesprek te kunnen gaan met de klant.”

“Wij zijn zeer tevreden over de Qics software en hebben dan ook geen enkele behoefte om naar andere pakketten te kijken. Qics is een fijne gesprekspartner en we kunnen goed op hetzelfde niveau sparren.”

Wilt u meer weten over QicsTime? Neem dan contact op met Qics via 071 -7501530 of mail naar sales@qics.nl voor meer informatie. Wij helpen u graag verder.

  • 29-02-2016