Qics in gesprek met iCreative

“De implementatie verliep geheel volgens planning en binnen budget”

ICreative levert oplossingen voor het digitaal verwerken van bedrijfsdocumenten zoals inkoopfacturen, vrachtbrieven, certificaten en poststukken. Daarnaast leveren zij oplossingen voor e-facturatie en het inkoop/procurement proces. Niet alleen vanwege hun marktleidende oplossingen Basware, Kofax en EasyDistribution krijgt ICreative vaak de voorkeur boven hun concurrenten, ook hun ervaring en hun proces- en materiedeskundigheid geven vaak de doorslag. Onderzoeksbureau Forrester kenmerkte niet voor niets hun ‘Procure-to-Pay’-aanbod als het meest compleet en het meest gebruiksvriendelijk. Manager Operations, Kees Hakvoort, vertelt waarom zij nu juist voor QicsTime gekozen hebben.


Behoefte
“Onze behoefte aan een betere integratie van voornamelijk de financiële processen en facturatie werd niet door de concurrenten van Qics bevredigd. Zelfs de oplossing van Exact (Globe/Synergy) zelf, voor met name tijdschrijven, vonden wij onvoldoende. We hadden zelf een applicatie ontwikkeld voor de urenregistratie, maar die gaf onvoldoende aansluiting met onze klanten, artikelen, projecten en medewerkers. Er werd voorheen ook nog een gedeelte van de administratie zelf gedaan, dus een goede aansluiting hadden we niet. De naadloze integratie met Exact, de gebruiksvriendelijke webinterface om de uren te kunnen schrijven (ongeacht waar je bent) en de vele mogelijkheden omtrent de inrichting van QicsTime gaven voor ons de doorslag om te kiezen voor de software van Qics. Het tijdschrijven en factureren kunnen we echt naar onze hand zetten.”  
Klantinterview

“QicsTime is een welkome aanvulling op ons bedrijfsproces”


Implementatie 
“De implementatie is samen met één van de Qics consultants gedaan en verliep prima. Geheel volgens planning, binnen de afgesproken tijd, binnen budget en zonder verlies van enige kwaliteit. Nadat we het implementatietraject hadden uitgevoerd, hebben we samen met Qics een traject gedaan om QicsTime te koppelen aan een door ons ontwikkelde oplossing, genaamd ‘ED Verzendt’. Deze koppeling voor e-facturatie is inmiddels als standaardmogelijkheid in QicsTime Management opgenomen. Iets waar we erg prat op gaan. We hebben met QicsTime een significante efficiencyslag gemaakt op het gebied van facturatie. De aansturing van projecten verloopt nu veel beter en bovenal missen we nu geen uren (en dus ook opbrengsten). Daarbij zijn we nu echt in controle.”


Cirkel weer rond
“In mijn dagelijkse werkzaamheden stuur ik projectmanagers, consultants en ons servicecenter aan. Daarnaast voer ik diverse algemene managementtaken uit. QicsTime Management ondersteunt mij in de project- en urenadministratie en de facturatie daarvan. Een deel van onze facturen wordt digitaal verzonden met onze eigen e-facturatie oplossing ‘ED Verzendt’. De koppeling met QicsTime is een welkome aanvulling om ons bedrijfsproces goed te laten verlopen”, vertelt Kees. “QicsTime heeft heel veel problemen opgelost waar we in het verleden tegenaan liepen. Het allerbelangrijkste is dat de cirkel tussen Exact en QicsTime Management nu weer rond is.”


Wilt u meer weten over QicsTime? Neem dan contact op met Qics via 071-7501530 of mail naar sales@qics.nl voor meer informatie. Wij helpen u graag verder.

  • 29-02-2016